„Windows 10“ atnaujinimas turintiems legalius „Windows XP/Vista“ kol kas nemokamas (atnaujinta)

Jau seniau „Microsoft“ pranešė, kad turintys legalias „Windows 7/8/8.1“ operacines sistemas galės atsinaujinti į „Windows 10“ nemokamai, o tam bus duota 12 mėnesių nuo „Windows 10“ išleidimo. Tuo tarpu turintys „Windows XP/Vista“ buvo palikti tamsoje, apie jų galimybes atsinaujinti nemokamai „Microsoft“ neužsiminė.

Jau žinome, kad legalių „Windows 7/8/8.1“ savininkai sulauks atnaujinimo, kuris kaip ikonėlė įšoks jūsų užduočių juostoje, tada beliks jį suinstaliuoti ir naudotis „Windows 10“ operacine sistema.

Turintys „Windows XP/Vista“ pasirodo irgi turi būdą nemokamai gauti „Windows 10“ atnaujinimą. Šį būdą pastebėjo „MaximumPC“ kolektyvas, o jo tikrumas patvirtinamas „Microsoft“ bloge. Tokia galimybė bus prieinama ribotą laiką, tad norintys turi paskubėti.

  • Pirmas žingsnis: prisijungti su savo „Microsoft“ paskyra (susikurkite jei neturite)
  • Antras žingsnis: parsisiųsti „Windows 10 Insider Preview“ ISO
  • Trečias žingsnis: suinstaliuoti operacinę sistemą
  • Ketvirtas žingsnis: laukti oficialaus „Windows 10“ išleidimo liepos 29 d.
  • Penktas žingsnis: atsinaujinti į pilną versiją

Šiuos žingsnius reikėtų pradėti vykdyti nieko nelaukiant jei norite nemokamai gauti „Windows 10“ ir turite „Windows XP/Vista“, nes „Windows Insider Preveiw“ bus galima parsisiųsti tik ribotą laiką, tikriausiai tik iki „Windows 10“ išleidimo, o gal net trumpiau.

 Atnaujinta:

„Microsoft“ pašalino dviprasmiškumus ir dabar galutinai aišku, kad „Windows 10 insider“ programos dalyviai ar turintys „Windows XP/Vista“ nemokamo atnaujinimo negaus. Po liepos 29 dienos, kai bus išleisti „Windows 10“, žmonės, naudojantys „preview“ versijas, galės likti „insider“ dalyviais ir toliau gauti tobulinamas „Windows“ versijas su galimais nesklandumais. Jei nuspręsite palikti „insider“ programą ilgainiui jūsų „preview“ versija nustos galioti, tada turėsite arba pirkti „Windows 10“, arba sugrįžti prie seniau naudotos operacinės sistemos.

4 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    sh….paveluotas pasirodo straipsnis…o as jau instaliuoju vista…krc

    paleidote anti

  2. Katonas parašė:

    Na aš pats nesugalvojau šito. Kai rašiau buvo šnekama, kad gaus nemokamai, dabar paskaitęs tuos pačius šaltinius matau, kad niekas nieko negaus.

  3. newdiamond parašė:

    tai viskas ok…as sakau tik straipsnis gavosi siandien jau paveluotas 🙂

    o as kad knisau vista serial legalaus :D:D:D

  4. Katonas parašė:

    Aš pagalvojau, kad tu su sarkazmu čia rašai, tai stojau į gynybinę poziciją truputį. Microsoft pašalino dviprasmybės, nemokamų windows 10 insider programos dalyviams nebus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.