„Windows Phone“ operacinė sistema gali pasirodyti „Sony“ išmaniuosiuose

Nors kol kas „Sony“ pasikliauna vien „Android“ operacine sistema (OS), vykdoma politika išmaniųjų telefonų pasiūloje greitu metu gali pasikeisti. Pasak gandų, norėdama išplėsti asortimentą, „Sony“ savo išmaniesiems gali pritaikyti „Windows Phone“ (WP) operacinę sistemą.

Didžiausią WP parduodamų išmaniųjų telefonų pasiūlą (pagrinde „Lumia“ seriją) teikia „Nokia“, kuri 2014-ųjų pirmajame ketvirtyje oficialiai taps „Microsoft“ dalimi. Nors „Windows Phone“ OS nesugeba atsiriekti rimtesnę dalį „Android“ ir „Apple iOS“ rinkos dalies, tokia nepalanki situacija japonų „Sony“ neatrodo atgrąsi: manoma, kad jau iki šių metų vidurio gali būti pristatytas „Sony“ išmanusis su WP operacine sistema.

Dar gruodžio mėnesį buvo pradėta kalbėti, kad nuo 2015 metų „Microsoft“ ketina visiems įrenginių gamintojams panaikinti „Windows Phone“ ir „Microsoft RT“ operacinių sistemų kvotas. Žinant, kad „Nokia“ yra absorbuojama, o „Windows RT“ nesugeba pralaužti ledų siekiant populiarumo, toks „Microsoft“ žingsnis atrodo turintis pagrindą įvykti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.