Skytech atmetu iš principo nes gausiu manau geriausiu atveju po kalėdų... O kažką tokio dėti galima kažin?BC00 wrote: ↑2020-12-22 10:05Teoriškai Carbonaut turėtų tikti, jei 0,2 mm per plonas dedi dvigubą.
http://www.skytech.lt/search.php?keywor ... 100&m=3802
Šiandien ar ryt gauti kažką praradau viltį. Visos parduotuvės juk veikia kitu rėžimu per karantiną.
Teisybės yra, bet termopastos (cpu ir gpu) keitimas man atrodo yra gan natūralus, nedaug kompetencijos reikalaujantis ir po 2-3+ metų naudojimo gan reikalingas atlikti veiksmas.svabas+++ wrote: ↑2020-12-22 11:04iš patirties manau, jei neesi profas tokiuose ir panašiuose dalykuose, geriau to nedaryt. Geriau nusipirk kažką panašaus ir gerai prapūsk komponentus, oro slėgis ten net gali nupūst ir kokią gležną detalę (joke)
https://www.varle.lt/kompresoriai/stanl ... 66068.html
Na ir bandyk sulipint tuos padelius suplyšusius. Kad kažkur gausis tuščias tarpukas nieko baisaus neatsitiks.nemesis wrote: ↑2020-12-22 12:44Teisybės yra, bet termopastos (cpu ir gpu) keitimas man atrodo yra gan natūralus, nedaug kompetencijos reikalaujantis ir po 2-3+ metų naudojimo gan reikalingas atlikti veiksmas.svabas+++ wrote: ↑2020-12-22 11:04iš patirties manau, jei neesi profas tokiuose ir panašiuose dalykuose, geriau to nedaryt. Geriau nusipirk kažką panašaus ir gerai prapūsk komponentus, oro slėgis ten net gali nupūst ir kokią gležną detalę (joke)
Man tai tik antras kartas (iš daugelio), kai nuimi radijatorių ir matai, kad pusė termopado liko ant radijatoriaus, o pusė ant vram/vrm.
Nuimant jie išvis sutruputėjo ir viskas. Be to, jie jau šiukšliadėžėjeBC00 wrote: ↑2020-12-22 12:54Na ir bandyk sulipint tuos padelius suplyšusius. Kad kažkur gausis tuščias tarpukas nieko baisaus neatsitiks.nemesis wrote: ↑2020-12-22 12:44Teisybės yra, bet termopastos (cpu ir gpu) keitimas man atrodo yra gan natūralus, nedaug kompetencijos reikalaujantis ir po 2-3+ metų naudojimo gan reikalingas atlikti veiksmas.svabas+++ wrote: ↑2020-12-22 11:04iš patirties manau, jei neesi profas tokiuose ir panašiuose dalykuose, geriau to nedaryt. Geriau nusipirk kažką panašaus ir gerai prapūsk komponentus, oro slėgis ten net gali nupūst ir kokią gležną detalę (joke)
Man tai tik antras kartas (iš daugelio), kai nuimi radijatorių ir matai, kad pusė termopado liko ant radijatoriaus, o pusė ant vram/vrm.
GPU-Z man nerodo vrm temperatūros. O ją galima stebėti programiškai ar fiziškai turi omenyje? Pamėginsiu dar testus paleisti ir su infrared'iniu termometru pamatuoti GPU kitos plokštės pusės, kurios nedengia nei radijatorius, nei backplate, temperatūrą toje vietoje, kur VRM ir VRAM randasi.
jo tu teisus bet yra vienas bet jai naudoji normalia termo pasta norm gamintojo ir pan pats naudoju visur n metu mx4 tai ir po keliu metu nuemus ausintuva ji buna tokia pati kaip ir ja uztepiau be teko panaudoti ant kitu pc ir pigenu is kokios lemonos no name tai hmm nei metu nereikejo ir ji sustingusi buvo lyg butu ji uztepta pries n metu cia labai pan kai pasidariau delid savo 8700k ir ka radau po dangteliu juoka net sukelesvabas+++ wrote: ↑2020-12-22 15:41pasiginčiau dėl to ar reikia profilaktiškai keist termopastą kas 3 metai, mano I7-6700K CPU 4,2GHz pasta nekeista jau 5 metai ir ant stress testų temperatūra tepakyla 60 laipsnių (paprastas orinukas aušina), gal reikia tiems kas laibai overcklokintą CPU ir GPU laiko pastoviai, nes aš tai pažaidžiau su benshmarkais kelis kartus ir palikau viską beveik ant default
Lazda turi du galus. Jei termopasta nesušokusi į ragą, arba sušokusi bet atlieka funkciją - aš ir už tai kad nejudinti.aiwaris wrote: ↑2020-12-22 17:37jo tu teisus bet yra vienas bet jai naudoji normalia termo pasta norm gamintojo ir pan pats naudoju visur n metu mx4 tai ir po keliu metu nuemus ausintuva ji buna tokia pati kaip ir ja uztepiau be teko panaudoti ant kitu pc ir pigenu is kokios lemonos no name tai hmm nei metu nereikejo ir ji sustingusi buvo lyg butu ji uztepta pries n metu cia labai pan kai pasidariau delid savo 8700k ir ka radau po dangteliu juoka net sukelesvabas+++ wrote: ↑2020-12-22 15:41pasiginčiau dėl to ar reikia profilaktiškai keist termopastą kas 3 metai, mano I7-6700K CPU 4,2GHz pasta nekeista jau 5 metai ir ant stress testų temperatūra tepakyla 60 laipsnių (paprastas orinukas aušina), gal reikia tiems kas laibai overcklokintą CPU ir GPU laiko pastoviai, nes aš tai pažaidžiau su benshmarkais kelis kartus ir palikau viską beveik ant defaulttai va rimtesniu termo pastu yra daug ilgesnis tarnavimo laikas tai toks ju ir skirtumas pagrindinis nuo no name nes temp tiek ir tesiskiria.
Bet čia vram, vrm ir t.t. ar ir vietoj termopastos ant gpu ar cpu dedate? Kaip su storiu? Pažiūrėjau kad ten nuo 0.5mm iki 3mm eina, tai daug reikia turėti, o dedant po kelis sluoksnius klausimas kiek savybės nukenčia. Idomu perkant pc komponentams termopadus kokio minimalaus/optimalaus šiluminio laidumo reikia ieškoti?vycius9 wrote: ↑2020-12-22 20:12Kas liečia dėl pačių termopadų įgijimo.. tai norėjau paimti "thermal grizzly minus pad 8" bet LT tik A1.lt turėjo ir tai sufeilino su prekės atsiuntimu. (užsakiau 11.24 o atsiėmiau tik šiandien per omnivą). Išgelbėjo mane amazon.de 5 eur brangiau su atsiuntimu bet gavau per 4 darbo dienas..
jei kam įdomu ir aktualu tai iš čia ėmiau.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... UTF8&psc=1